Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salám sušený

 

 

Použité části jsou: kejta, plec, krk,sádlo, slanina.Je velmi důležité, aby bylo procento libového (70%) a tuků (30%).Odstranit nervy a připravené kusy musí být masírovány od krve.Sádlo může být nařezáno na kostky nožem.
10 kg masa, 7 kg libové a 3 kg sádla.
Rozemlet libové maso v mlýnku a dát na jednu stranu.To samé udělejte se sádlem.Zváží se a zkontrolujou procenta, pak připravíme směs.
Připravte směs:
(Pro 10 kg směsi):

260-280 g soli
40 g černého mletého pepře
česnek 30 g
červené víno
Výsledná směs se nechá stát 24 až 36 hodina v chladu.

 

Příprava podobného salámu s některými rozdíly: použijte 60% ​​libové, 40% tuku
Z 10 kg masa,

6 kg libového a 4 kg tuku (slanina).
Smíchejte všechno
Připravte směs:
(Pro 10 kg směsi):

260-280 g soli
30 gramů černého pepře
30 g česnek
bílé víno (1 sklenka vína na 10 kg)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 



Archiv

Kalendář
<< říjen / 2017 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 63328
Měsíc: 1202
Den: 45

 
 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA